Передплата 2024 «Добрий господар»

Вакцинуватись частіше: у BioNTech дали прогноз щодо боротьби з пандемією

  • 28.02.2021, 14:50
  • 528

Масова вакцинація може знизити кількість інфікованих на 92%

Масова вакцинація дозволить людству взяти коронавірус під контроль і впоратися з пандемією, вважає керівник компанії BioNTech Угур Шахін (американська Pfizer та німецька BioNTech є розробниками однієї з провідних антиковідних вакцин — ред.), пише Укрінформ.

«Після вакцинації кількість людей, які отримують позитивний ПЛР-тест на COVID-19 та є заразними, зменшується на 92%. Це доводить, що пандемію можна ефективно стримувати, якщо щеплення отримає достатня кількість людей», — розповів він в інтерв'ю Bild, посилаючись на дані досліджень.

Шахін також обговорив із журналістами питання мутації вірусу та ефективності захисту вакцин щодо них. Наявні препарати довели ефективність проти штаму з Великої Британії, однак вони менш ефективні про мутації з Бразилії і найгірше захищають від різновиду COVID-19, що з’явився у ПАР.

«У разі появи небезпечного штаму, дієвим підходом може бути введення третьої дози наявної вакцини. Таке підсилення щеплення може спровокувати настільки сильну імунну реакцію, що навіть сильніший штам не зможе її подолати», — цитує керівника BioNTech Укрінформ.

На його думку, якщо людство хоче сповільнити поширення коронавірусу, двох доз вакцини може виявитися замало.

«Якщо ми хочемо сповільнити поширення вірусу у майбутньому й зменшити рівень інфікування, то підсилювати щеплення треба частіше, можливо щорічно, або що півтора року», — зауважив Шахін.

Схожі новини