Передплата 2024 «Добра кухня»

Байден бачить Україну та Білорусь у ЄС - конгресвумен

  • 28.02.2021, 12:30
  • 701

Американська парламентарка висловила занепокоєність ситуацією у Білорусі

Президент США Джо Байден буде сприяти європейській інтеграції України та Білорусі, вважає конгресвумен від Демократичної партії Марсі Каптур. Як повідомляє «Голос Америки», таку заяву Каптур зробила під час відеоконференції, яку організувала «Коаліція Центральної та Східної Європи».

«Я переконана, що президент Джо Байден не потребує жодних додаткових знань з приводу того, що має бути зроблено в Центральній Європі (як відповідь США на події у Білорусі). Він повністю підтримує зміцнення Трансатлантичної спільноти і приєднання таких країн як Україна та Білорусь до Євросоюзу. Такі ж самі цілі і в мене», — зазначила парламентар, яка очолює Групу з підтримки України у Палаті представників США.

Каптур висловила занепокоєність ситуацією у Білорусі, і сподівається на розширення американських санкцій щодо осіб, причетних до порушення прав людини у країні.

«Замість того, щоб відреагувати на заклики до більшої свободи, Лукашенко звернувся до російського диктатора Володимира Путіна, щоб отримати від нього гарантії за кредитами, і допомогу від їхніх пропагандистів і спецслужб. США повинні розширити санкції щодо тих, хто займається у Білорусі злочинною діяльністю, зокрема щодо співробітників спецслужб та МВС, а також щодо росіян, причетних до білоруських подій», — підсумувала конгресвумен.

Схожі новини