Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Для любителів гостренького: детальний рецепт піци Пепероні

  • 27.02.2021, 20:10
  • 1 514

Спробуйте зробити її на дозвіллі

Слово «пепероні» (peperoni) — множина від італійського слова «peperone», яке означає стручковий перець. Пепероні — це гострий сорт ковбаси салямі, він є популярним інгредієнтом піци в піцеріях американського стилю. theLime ділиться з вами її докладним рецептом.

Інгредієнти для тіста: вода (1 склянка), борошно (1 склянка), оливкова олія, сіль (1 ч. л.), цукор (1 ч. л.), сухі дріжджі (1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: сир моцарела (250 г), оливкова олія (2 ст. л.), сирокопчена ковбаса (200 г), перець чилі (1 шт.), помідори у власному соку (1 банка), орегано (1 ч. л.), сушений базилік (1 ч. л.), часник (1 зубчик), цукор (1 ч. л.), сіль, мелений чорний перець.

Приготування:

  1. Спочатку зробимо тісто. У злегка підігріту воду висипаємо сухі швидкорозчинні дріжджі і ретельно перемішуємо їх. Даємо їм настоятися 10 хвилин.
  2. Просіваємо борошно через сито, додаємо орегано, цукор і сіль, перемішуємо, потім вливаємо в борошно дріжджову закваску й оливкову олію. Замішуємо тісто, формуючи з нього кулю.
  3. Викладаємо тісто в миску, попередньо змащену оливковою олією. Накриваємо його рушником або харчовою плівкою, прибираємо в тепле місце на 1 годину.
  4. Тепер займемося начинкою.
  5. Ковбасу і перець чилі нарізаємо на акуратні тонкі шматочки, подрібнюємо часник за допомогою часничниці. Моцарелу нарізаємо або натираємо на терці.
  6. Робимо соус для піци Пепероні: помідори ріжемо, змішуємо зі спеціями, подрібненим часником, цукром, сіллю і перцем. Викладаємо цю суміш в каструлю і доводимо до кипіння, потім знімаємо з вогню і чекаємо, поки охолоне.
  7. Беремо деко, застилаємо його пергаментним папером, викладаємо на нього тісто.
  8. Розкачуємо тісто, змащуємо його оливковою олією і томатним соусом.
  9. Посипаємо моцарелою (можна взяти більшу частину), викладаємо папероні та тонко нарізаний чилі.
  10. Зверху ще трохи посипаємо сиром.
  11. Розігріваємо духовку до 220 °C і випікаємо 10−15 хвилин.

Схожі новини