Для любителів гостренького: детальний рецепт піци Пепероні
- 27.02.2021, 20:10
- 1 514
Спробуйте зробити її на дозвіллі
Слово «пепероні» (peperoni) — множина від італійського слова «peperone», яке означає стручковий перець. Пепероні — це гострий сорт ковбаси салямі, він є популярним інгредієнтом піци в піцеріях американського стилю. theLime ділиться з вами її докладним рецептом.
Інгредієнти для тіста: вода (1 склянка), борошно (1 склянка), оливкова олія, сіль (1 ч. л.), цукор (1 ч. л.), сухі дріжджі (1 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: сир моцарела (250 г), оливкова олія (2 ст. л.), сирокопчена ковбаса (200 г), перець чилі (1 шт.), помідори у власному соку (1 банка), орегано (1 ч. л.), сушений базилік (1 ч. л.), часник (1 зубчик), цукор (1 ч. л.), сіль, мелений чорний перець.
Приготування:
- Спочатку зробимо тісто. У злегка підігріту воду висипаємо сухі швидкорозчинні дріжджі і ретельно перемішуємо їх. Даємо їм настоятися 10 хвилин.
- Просіваємо борошно через сито, додаємо орегано, цукор і сіль, перемішуємо, потім вливаємо в борошно дріжджову закваску й оливкову олію. Замішуємо тісто, формуючи з нього кулю.
- Викладаємо тісто в миску, попередньо змащену оливковою олією. Накриваємо його рушником або харчовою плівкою, прибираємо в тепле місце на 1 годину.
- Тепер займемося начинкою.
- Ковбасу і перець чилі нарізаємо на акуратні тонкі шматочки, подрібнюємо часник за допомогою часничниці. Моцарелу нарізаємо або натираємо на терці.
- Робимо соус для піци Пепероні: помідори ріжемо, змішуємо зі спеціями, подрібненим часником, цукром, сіллю і перцем. Викладаємо цю суміш в каструлю і доводимо до кипіння, потім знімаємо з вогню і чекаємо, поки охолоне.
- Беремо деко, застилаємо його пергаментним папером, викладаємо на нього тісто.
- Розкачуємо тісто, змащуємо його оливковою олією і томатним соусом.
- Посипаємо моцарелою (можна взяти більшу частину), викладаємо папероні та тонко нарізаний чилі.
- Зверху ще трохи посипаємо сиром.
- Розігріваємо духовку до 220 °C і випікаємо 10−15 хвилин.