Передплата 2024 «Добра кухня»

Щойно з’явилися перші міжнародні резолюції по Криму, ми відключили постачання електроенергії на півострів, - Порошенко

  • 27.02.2021, 10:34
  • 480

Українська влада припинила водопостачання та подачу електроенергії в окупований Крим після консультацій з представниками Меджлісу та після перших міжнародних резолюцій, які встановлювали відповідальність країни-окупанта

Про це п’ятий президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив в ефірі телемарафону «Крим — це Україна», передає пресслужба «ЄС».

«Як тільки у нас з’явилися перші резолюції міжнародних організацій, які підтверджували стан окупації, було відключене постачання електроенергії в Крим. Не розмови, не обіцянки, а була забезпечена енергетична незалежність нашої держави. Припинений імпорт електроенергії, припинений імпорт газу. І припинено постачання електроенергії», — нагадав Порошенко.

«Ахтем Чийгоз був тоді в Криму у в’язниці. Я запросив Мустафу Джемілєва, Рефата Чубарова, запросив всіх, хто представляв Меджліс, і сказав — ми плануємо це відключити. Ваша думка? І вони це можуть підтвердити — вони сказали, що кримські татари у відключенні електроенергії нас підтримають», — зазначив Порошенко.

«З першого дня нашим рішенням було припинено постачання води. Ефективний це крок? Очевидно. І ніхто під сумнів це не ставить», — наголошує п’ятий Президент.

«Треба вивчити, що було зроблено. І не тому, щоб критикувати чи не критикувати Порошенка, а для того, щоб знати, які інструменти у тебе в руках. Що вже зроблено, а що ще може бути зроблено», — зауважив лідер «Європейської Солідарності».

Схожі новини