Передплата 2024 «Добрий господар»

Від ОПУ з ненавистю: одеські ЗМІ отримали листа з критикою мітингів за Стерненка

  • 26.02.2021, 13:50
  • 773

Як повідомили одержувачі звернення, листи місцевим ЗМІ надіслала пресслужба Одеської ОДА

Автори звернення наполягають, що акції на захист ексочільника одеського осередку «Правого сектору» підтримує партія «Європейська солідарність» та безпосередньо експрезидент Петро Порошенко.

Лист надійшов на пошту Суспільного Одеси о 09:20 25 лютого. Серед інших отримувачів вказано ще декілька сотень електронних адрес, принаймні частина з яких — місцеві засоби масової інформації.

У тексті звернення йдеться про нещодавній мітинг біля будівлі Офісу президента. Ймовірно — про акцію протесту, яка відбулася 23 лютого.

Читайте також: Справа Стерненка: львів’яни вийшли на протест щодо рішення суду

Автори звернення наполягають, що до заходу причетні представники партії «Європейська солідарність».

«Мітинг підтримали всі блогери Петра Порошенка, а до самого протесту приєдналася молодь, яка поділяє погляди партії „Європейська Солідарність“. Це товариство з пари тисяч чоловік намагалося розгойдати і так нестабільні державні інститути, створюючи картинку абсурду і нівелюючи цінності Майдану. Вони фактично, свідомо чи ні, але підтримували наративи Росії», — йдеться в листі.

Також автори звернення називають гасла мітингувальників «примітивними», а саму акцію — «спробою повторити Майдан». Далі — цитата з листа, який отримало Суспільне.

«У цього натовпу, кричущого завчені примітивні гасла, нічого не вийде, як би вони не старалися повторити Майдан. Тому що остання наша революція була побудована на понятті гідності, про яке радикали, очевидно, знають мало. Українці прекрасно усвідомлюють, що таке європейські цінності, і вони не дадуть використати себе як експериментальних електоральних мишок групкою пихатих відступників», — дослівно йдеться у зверненні.

Фото Суспільне Одеси
Фото Суспільне Одеси

Крім того, до листа прикріпили відеозапис, на якому народний депутат від партії «Слуга народу» Олександр Качура називає Стерненка «політичною та медійною фігурою» та наголошує, що подібні питання «вирішують не в фейсбуці, а в суді».

Схожі новини