Передплата 2024 «Добра кухня»

Країни ЄС погодилися запровадити COVID-паспорти

  • 26.02.2021, 14:35
  • 689

Країни Європейського Союзу дійшли згоди щодо необхідності введення цифрових паспортів вакцинації

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель за підсумками саміту лідерів країн ЄС, повідомляє Reuters.

Очікується, що цифрові сертифікати про вакцинацію від COVID-19, які дозволять людям подорожувати по Європі, незважаючи на епідемію коронавірусу, будуть доступні до літа.

«Усі погодилися, що нам потрібен цифровий сертифікат про вакцинацію», — заявила Меркель.

Вона також додала, що Комісії Є С буде потрібно близько трьох місяців, щоб створити технічну основу для таких документів.

Читайте також: Угорщина запроваджує паспорти здоров'я

Як повідомляє Sky News, Греція, де туризм складає 25% ВВП, стала лідером закликів до впровадження сертифіката вакцинації на всій території ЄС, аби гарантувати отримання вигоди з літнього туризму.

Іспанія, Австрія і Болгарія також підтримують загальносоюзний сертифікат, а Відень заявив, що буде впроваджувати свій власний, якщо ЄС не зможе ні про що домовитися до весни.

Водночас деякі країни, зокрема Франція і Бельгія, стурбовані тим, що сертифікати вакцинації дискримінують тих, хто не був імунізований.

Президент Франції Еммануель Макрон сказав, що необхідно знайти баланс і все ще залишаються етичні питання, які необхідно вирішити. Він також додав, що сертифікати будуть несправедливими щодо молодих людей, які не є пріоритетною групою для вакцинації і тому перебувають в кінці черги на щеплення.

Президент Румунії Клаус Йоханніса також заявив, що сертифікати вакцинації розділять європейців.

Схожі новини