Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найкрасивіший пляж у світі – Whitehaven в Австралії

Сім кілометрів білого піску, чиста вода бірюзового кольору й дивовижні краєвиди довкола. Це австралійський Whitehaven Beach, який посів перше місце у рейтингу найгарніших пляжів світу від Tripadvisor Travelers Choice

Фото Shutterstock
Фото Shutterstock

Рейтинг базується на відгуках ман­дрівників, які використовують платфор­му Tripadvisor, і враховує як оцінки пля­жів, так і загальну кількість відгуків. Пляж Вайтгевен розташований на австралій­ському острові Вітсандей, біля східного узбережжя Зеленого континенту. Пере­вагою пляжу є білий пісок, який майже не нагрівається, оскільки на 98% скла­дається з діоксиду кремнію. Завдяки цьому навіть у найспекотніші дні туристи можуть ходити на пляжі босоніж. До пе­реваг пляжу належить також чистота (на Вайтгевен заборонено палити й вигулю­вати собак).

До трійки світових лідерів увійшли та­кож кубинський пляж Santa Maria Beach і бразильський Baia do Sancho. А найгар­нішим пляжем Європи визнали італій­ський Spiaggia dei Conigli. Друге місце посіла Playa de Cofete на Фуертевенту­рі (один із іспанських Канарських остро­вів), а третє — Praia da Falesia у Португа­лії.

Схожі новини