Передплата 2024 ВЗ

За мотивами "Лісової пісні" створили мультфільм: видовищний трейлер

  • 25.02.2021, 15:35
  • 975

25 лютого до 150-річчя ювілею Лесі Українки українські аніматори оприлюднили тизер-трейлер мультфільму за п'єсою поетеси

Офіційний тизер-трейлер повнометражного мультфільму «Мавка. Лісова пісня» виклали на YouTube-каналі Film.UA

Творці мультфільму заявляють про екологічну місію свого дітища.

Автори хочуть привернути увагу до захисту тварин, що перебувають на межі зникнення: зубра, чорного лелеки, євразійської рисі та бурого ведмедя, а також рослин і метеликів.

Читайте також: У Львові вперше покажуть фото, яке Леся Українка вважала найкращим

Поруч із реальними тваринами у відео можна побачити й міфічних лісових створінь з давніх українських легенд. А ще глядачі побачать коханого Мавки — талановитого музику Лукаша.

Також вперше в українській анімації для роботи над пластикою та рухами 3D-героїні Мавки було запрошено приму-балерину Національної опери, народну артистку України Катерину Кухар. На знімальному майданчику вона відтворювала дії головної героїні, їй навіть довелося виконати кілька трюків.

До створення саундтреку тизера-трейлера залучили українських музикантів, серед яких — відомий фольклорний мультиінструменталіст Максим Бережнюк. Спільно з італійським композитором Даріо Веро була розроблена концепція об'єднання кінематографічної оркестрової музики та українських народних інструментів.

Схожі новини