Передплата 2024 ВЗ

Домівка Врятованих Тварин вийшла з карантину

Після двомісячного карантину Домівка Врятованих Тварин (громадський звіринець, який фінансують з міського бюджету та за пожертви благодійників) знову відчинила двері

На карантин змушені були закритися через одного хворо­го лиса, «родом» із Тернопіль­щини, який помер. Після розти­ну у нього виявили сказ… Щоб не наражати на небезпеку інших тварин (а їх у Домівці майже три сотні), вирішили дотримуватися суворих правил безпеки.

У парку «Знесіння» мене зу­стрів керівник цього зоопри­тулку, голова правління ор­ганізації «Еко-захист» Орест Залипський. Пан Орест живе цією справою уже чимало років. За роки його волонтерства вда­лося врятувати багатьох чоти­рилапих, яких викинули на вули­цю непорядні господарі. Перше враження про Домівку — пози­тивне. Тварини у вольєрах до­глянуті та ситі. Тут мешкають єноти, лисиці, собаки, чорно­бурки, козулі, дикобрази, сови, лебеді, лелеки і навіть змії…

Мешканці Домівки Врятованих Тварин дружні. У вольєрах немає побутових конфліктів. Фото автора
Мешканці Домівки Врятованих Тварин дружні. У вольєрах немає побутових конфліктів. Фото автора

Запитую керівника про здоров’я тварин після каранти­ну. Орест Залипський каже: тва­рин не переселяли в інший при­тулок — не було місць. У Домівці провели дезінфекцію. «Під час карантину ні в кого із мешканців Домівки сказу не виявлено. Усі пройшли позапланову вакцина­цію — як тварини, так і працівни­ки й волонтери. Хворий на сказ лис перебував в ізоляторі. Ніхто із тварин з ним не контактував», — запевнив пан Орест.

Щомісяця на потреби Домів­ки Врятованих Тварин з міської скарбниці надають 80 тисяч гри­вень. «Бюджетні гроші витрача­ємо на закупівлю сухих кормів, зерна, сіна, — пояснив Орест За­липський. — Також кошти йдуть на будівельні роботи. Решта витрат — на плечах наших во­лонтерів». Пан Орест закликає небайдужих людей допомог­ти тваринам з харчами. Домів­ка Врятованих Тварин потребує курятини, фаршу, дрібної риби, корму для гризунів, кормів для котів і собак, овочів, фруктів (ба­нанів, ківі, яблук, хурми, вино­граду), грецьких горіхів, сухоф­руктів та різного зерна.

Схожі новини