Передплата 2024 «Добра кухня»

Коронавірусна криза: "Чеські авіалінії" звільнять всіх співробітників

  • 24.02.2021, 13:50
  • 628

Авіакомпанія "Чеські авіалінії" (ЧСА) поінформувала біржу праці та профспілки про звільнення усіх своїх співробітників. Це пов'язано з величезними фінансовими втратами перевізника на тлі пандемії коронавірусу

Про це повідомила голова Профспілки членів авіаційних екіпажів Чехії Тереза Леффельман, передає РБК-Україна. Як повідомляється, мова йде про 430 співробітників, які працюють в авіакомпанії.

«ЧСА планують масове звільнення співробітників, про що була повідомлена біржа праці… Ми (профспілка, — ред.) також були проінформовані про це. Авіакомпанія… дуже сильно постраждала через пандемію. Літаки й екіпажі простоюють через скасування рейсів», — сказала Леффельман.

Зазначається, що ЧСА на початку лютого звернулося до уряду Чехії за фінансовою підтримкою у розмірі 1,1 млрд крон. Після цього глава Мінпромторгу Чехії Карел Гавлічек заявив, що держава не планує надавати фінансову допомогу компанії.

В кінці лютого закінчить діяти мораторій на порушення справ про банкрутство за заявами, що подаються її кредиторами.

«Чеські авіалінії» є одними з найстаріших авіакомпаній у світі. Вони ведуть свою історію від 6 жовтня 1923 року, коли уряд Чехословаччини (1918−1993 роки) прийняв постанову про створення національного авіаперевізника.

Схожі новини