Передплата 2024 «Добра кухня»

"Європейська Солідарність" обігнала ОПЗЖ у рейтингу партій: свіжа соціологія

  • 24.02.2021, 12:22
  • 594

Лідером залишається "Слуга народу". Дані оприлюднив "Рейтинг", а як стверджують фахівці ця соціологічна група наближена до влади

Партія «Європейська Солідарність» опинилася на другому місці у рейтингу партій, обійшовши партію «Опозиційна платформа — За життя». Лідером електоральних симпатій українців залишається партія «Слуга народу».

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 22−23 лютого.

Нижче наведено дані у відсотках серед тих, хто визначився з вибором і пішов би на голосування.

У парламентському рейтингу лідирує партія «Слуга народу» (19,7% серед тих, хто визначився і має намір проголосувати). За партію «Європейська Солідарність» 16,2%, партію «Опозиційна платформа — За життя» — 14,2%, партію «Батьківщина» — 12,0%, партію «Українська стратегія Гройсмана» — 5,1%, Радикальну партію — 4,9%, партію «Сила і честь» — 4,4%, партію «Свобода» — 3,8%, партію Євгена Мураєва «Наші» — 3,5%, партію «Голос» — 3,3%, партію «УДАР» — 3,2%, партію Шарія — 3,2%, «За майбутнє» — 2,8%, «Народний фронт» — 1,9%.

В опитуванні брало участь населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing -телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Схожі новини