Передплата 2024 «Добра кухня»

Як відновити нігті після гель-лаку: базові процедури та дієві поради

  • 21.02.2021, 20:15
  • 2 372

Якщо ви вирішили дозволити своїм нігтям "відпочити" від гель-лаку, то варто скористатися корисними порадами, які допоможуть швидко відновити стан нігтьової пластини. Адже нігтям без покриття потрібен спеціальний догляд

Про це розповідає Cosmopolitan.

Аби нігтьова пластина оперативно відновилася та зміцнилася після тривалого носіння гель-лаку, існує кілька дієвих порад. Окрім доглядових процедур, вам також знадобиться скорегувати свій раціон харчування.

Як швидко відновити нігті після гель-лаку

Перегляньте своє щоденне меню. Саме харчування має вагомий вплив на стан нігтьової пластини. Важливо, аби у вашому раціоні були продукти, які багаті вітамінами A і B5. Вони зміцнюють нігті та пришвидшують їхнє відновлення. Вітамін B5 можна знайти у фундуку, гречці, вівсянці, цвітній капусті, печінці, курячому філе, молочних продуктах і в рибній ікрі. А морква, броколі, персики, риб’ячий жир, сир, паприка, шавлія, глід, карі, материнка і базилік містять вітамін A.

Користуйтеся відновлювальними лаками. Після зняття покриття нігті стають ламкими, розшарованими та дуже чутливими. Зміцнювальні та відновлювальні лаки на основі кератину, кальцію і вітамінів допоможуть утриматися від повернення до гелевого покриття.

Робіть ванночки для нігтів. Якщо ви відмовилися від гель-лаку, то робіть для нігтьової пластини живильні ванночки, адже тепер корисні речовини можуть проникати у структуру нігтя. Таку процедуру можна повторити в домашніх умовах. Для цього nail-експерти рекомендують використовувати морську сіль, йод та відвар ромашки, а також оливкову і касторову олію.

Під час прибирання і миття посуду носіть рукавички. Хімічні засоби, які призначені для ефективного очищення певних поверхонь від бруду, містять агресивні компоненти. Ці сполуки проникають через слабку нігтьову пластину в шкіру та можуть спровокувати алергічну реакцію, запалення, фурункули.

Робіть масаж рук і пальців. Таким чином ви зможете стимулювати метаболізм і покращити кровообіг. Для процедури можна використовувати спеціальні масажні засоби та олії. Зокрема, пом’якшити кутикулу можна за допомогою відповідних косметичних продуктів.

Схожі новини