Передплата 2024 ВЗ

Ізраїль послабив карантин для вакцинованих та перехворілих

  • 21.02.2021, 15:35
  • 454

Від неділі, 21 лютого 2021 року в Ізраїлі ті, хто вакцинувався від коронавірусу чи перехворів на COVID-19, можуть відвідувати спортзали, театри, музеї та готелі

Міністр охорони Ізраїлю, виходець з України Йоель Едельштайн заявив, що до категорій громадян, які отримають розширені права, входять вже більше 3,2 млн. жителів країни. Ці особи зможуть відвідувати спортзали, театри, готелі та спортивні змагання в разі пред'явлення сертифікату вакцинації чи так званої «зеленої перепустки» у спеціальному додатку на смартфоні, розповідає DW.

Також в межах пом'якшень для усіх громадян країни відкриються музеї, бібліотеки, торговельні центри та релігійні установи.

Водночас, оскільки перебувати у них зможуть і ті, хто досі не зробив щеплення, дотримання дистанції та носіння масок у цих місцях буде обов'язковим.

Читайте також: Ізраїль: у 10 містах вакцинували від коронавірусу всіх людей із групи ризику

З початку масової кампанії з вакцинації у країні перше щеплення отримали вже 4,3 млн. ізраїльтян, а майже 3 млн. осіб вже встигли отримати другу дозу вакцини, повідомив Едельштайн. Таким чином, щонайменше половина з 9,3-мільйонного населення країни отримала хоча б одну дозу щеплення від коронавірусу.

Схожі новини