Передплата 2024 «Добра кухня»

Вірменська опозиція вимагає відставки Пашиняна

  • 21.02.2021, 15:15
  • 568

Порятунок вірменської нації - відставка чинної влади. Про це заявив під час мітингу на площі Свободи в Єревані голова опозиційної до прем'єра Нікола Пашиняна партії "Квітуча Вірменія", власник фінансово-промислової групи Multi Гагік Царукян

Акція проводилася в суботу, 20 лютого 2021 року, передає Еспресо.TV.

«З кожним днем ​​стає дедалі гірше. Все подорожчало, драм (вірменська національна валюта — ред.) знецінився, як жити сьогодні звичайній людині? Ця влада не в змозі поставити економіку на ноги. Порятунок вірменської нації — відставка чинної влади секундою раніше, а також формування нового уряду. Оскільки країну трясе, ніякого розвитку не може бути. Світ їм просто не довіряє. Ніж дійшов до кістки», — наводить слова Царукяна портал Nerws.am.

Царукян вважається політологами виразно проросійською фігурою. Він також приятелює з Лукашенком.

Водночас Пашинян, як наголошують аналітики, прийшов до влади за підтримки вірменської громади у Франції та Сполучених Штатах Америки.

Читайте також: Вірменія, Азербайджан та РФ підписали угоду про мир у Нагірному Карабасі

Втім, після поразки у нещодавній війні з Азербайджаном у Нагірному Карабаху, Пашинян втратив підтримку частини націонал-демократичних сил, що пішли на тактичний союз з проросійськими партіями та популістами.

Як заявив координатор опозиційного «Руху за порятунок Батьківщини» Ішхан Сагателян на мітингу перед будівлею уряду в Єревані, розпочаті восени безперервні мітинги відновляться в понеділок, 22 лютого.

«У понеділок ми збираємось о 18:00 і розпочинаємо марш непокори. Наші дії не припиняться, поки цей уряд не подасть у відставку», — сказав Сагателян.

Схожі новини