Передплата 2024 «Добра кухня»

Техас перетворився на зону стихійного лиха

  • 21.02.2021, 09:35
  • 535

У зв'язку із сильними снігопадами та різким похолоданням президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оголосив Техас зоною стихійного лиха федерального значення

Цей крок дозволить федеральному уряду виділити додаткові кошти на допомогу постраждалим від стихійного лиха у Техасі, де мільйони помешкань не мають доступу до води та електроенергії, повідомляє Голос Америки.

У пошуках питної люди стоять у довжелезних чергах на морозі, більшість продуктових магазинів — з порожніми полицями.

Наразі близько 14 млн. людей перебувають у зоні оголошеного «режиму необхідності кип`ятити воду» — це означає, що на цій території вода з-під крану містить небезпечні патогени і є непридатною для вживання. Воду рекомендують кип'ятити щонайменше впродовж хвилини, аби вбити шкідливі віруси та бактерії.

Наразі влада штату працює із Вашингтоном, аби доставити у Техас мобільні лабораторії для тестування води.

Мер міста Остін Стів Едлер в інтерв'ю телеканалу NBC заявив про перебої із постачання води та електрики у місцевих шпиталях.

Читайте також: Землетрус у Японії: майже мільйон осель без світла, є постраждалі

«Ми просто не готові до таких холодних температур. У нас дерегульована енергосистема у штаті, і вона не працює», — сказав міський голова Остіна, одного з найбільших міст Техасу й столиці цього штату.

Доставляти воду та харчі у віддалені райони штату допомагає гелікоптерами Національна гвардія Техасу.

За останніми даними, наразі відомо принаймні про 70 смертей, викликаних аномальними для Техасу морозами. Такі дані наводить агенція Associated Press.

Схожі новини