Передплата 2024 ВЗ

Бойовики на Донбасі обстрілюють власні позиції: що відбувається

  • 21.02.2021, 10:55
  • 953

Головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак розповів про провокації російських окупантів на Сході України

Про це йдеться у заяві Хомчака.

«Останнім часом в районі проведення операції Об’єднаних сил можна помітити провокації збройних формувань Російської Федерації та її найманців. Обстріли з боку противника наших позицій, а також мирних населених пунктів навіть на тимчасово окупованих територіях спостерігаються, зазвичай, напередодні засідань ТКГ із мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, а також після засідань Ради національної безпеки і оборони України щодо ухвалення санкцій за сприяння тероризму тощо.

Основна мета провокацій з боку окупантів спрямована на створення ілюзії обстрілів Збройними Силами України населених пунктів із застосуванням забороненого важкого озброєння, дискредитації сил ООС.

Читайте також: Україна пропонує провести місцеві вибори в ОРДЛО навесні 2021 року, — Кравчук

Так, вчора, 20 лютого, противник здійснив прицільний обстріл зі 120-мм мінометів наших позицій, а також населеного пункту Новгородське, під час якого пошкоджено три житлові будинки, лінію електромереж та газопровід.

Крім того, з позицій біля населеного пункту Горлівка, збройні формуванням РФ відкрили вогонь по власним позиціям в районі газорозподільчої станції, від якого, за отриманою інформацією, загинув один їхній найманець та є поранені".

За словами Хомчака, ситуація на Донбасі у цілому стабільна та контрольована, українські військовослужбовці в районі ООС перебувають на сталих позиціях та завжди готові до відкриття вогню у відповідь.

Схожі новини