Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В МОЗ назвали причину спалаху Covid-19 у західних областях

  • 20.02.2021, 09:30
  • 667

Головний санітарний лікар стверджує, що хворі на Covid-19 туристи приїжджають в готелі чи ресторани та інфікують персонал

Заступник міністра охорони здоров’я — головний санітарний лікар Віктор Ляшко пов'язує погіршення ситуації з коронавірусом у західних областях із зимовим туризмом. Про це він сказав ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера», передає Главком.

«Якщо проаналізувати спалахи у Чернівецькій, Івано-Франківській та Закарпатській областях, а це три критично наростальні області за кількістю випадків. Ми можемо чітко простежити, що це пов'язано з масовим пересуванням там туристів», — пояснив Ляшко.

Головний санітарний лікар стверджує, що хворі на Covid-19 туристи приїжджають в готелі чи ресторани, інфікують персонал, а ті, своєю чергою, передають вірус одне одному.

«Тому на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у середу було прийнято рішення на тиждень призупинити всю розважальну інфраструктуру і всі заклади громадського харчування», — додав Ляшко.

Схожі новини