Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Треба брати себе в руки й знімати ці унікальні кадри”...

У артпросторі Бібліотеки на Ринку, 9 - виставка трьох фотохудожників

«Сьогодні у Львові народжується новий літературно-мистецький простір, що називається „Книги люблять каву“, — сказала на відкритті виставки директорка бібліотеки Тетяна Пилипець. — А розпочинається життя цього простору з виставки робіт фотохудожників — Валерія Лещинського і Дарини та Сашка Балабаїв».

Фото Уляни Войтик
Фото Уляни Войтик

Виставка покликана, зокрема, вселити дещицю оптимізму й віри в те, що пандемія коронавірусу рано чи пізно закінчиться, і ми повернемося до звичного життя, коли обличчя не закриватимуть медичні маски, а люди вітатимуться, обіймаючи і цілуючи одне одного.

«Проєкт „Коронаскоп“ — це такий візуальний зріз, як фільмоскоп, кіноскоп, що дивиться на людину під час таких випробувань, як пандемія, трагічних і комічних, — каже киянин, засновник та куратор Art-об`єднання Kyivphotos-Hall 2012Валерій Лещинський. — Багато кадрів було відзнято ще до локдаунів і карантинів, відбулося художнє передбачення цих подій»…

Фото Уляни Войтик
Фото Уляни Войтик

Проєкт «Щасливий квиток» — серія авторських фоторобіт режисерів, документалістів, членів Національної спілки журналістів України Дарини й Олександра Балабаїв. Дарина каже, що у час карантину раптом настав момент депресії, коли все наче зупинилося… «Але потім ми зрозуміли, що треба брати себе в руки й виходити знімати ті унікальні кадри, які, сподіваюся, ніколи не повторяться, — розповідає Дарина Балабай. — Ми знімали кадри порожніх площ, вулиць, які завжди були багатолюдними. І нам прийшла ідея зробити мікс не „було-стало“, а за принципом „було-буде“. Тому на фото порожніх вулиць проступають людські обличчя, емоції, знову з’являється життя».

Фото Уляни Войтик
Фото Уляни Войтик

Схожі новини