Передплата 2024 «Добрий господар»

Резніков: українська влада не планує виходити з "Мінська"

  • 19.02.2021, 09:50
  • 470

На думку віцепрем’єра, якщо Україна припинить будь-які контакти з ТКГ, будуть страждати люди

Україна не відмовлятиметься від виконання Мінських домовленостей, принаймні до того часу, поки не буде знайдено іншого майданчика з залученням додаткових партнерів. Про це віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

«Виходити з Мінська українська влада не буде і не планує, тому що це політико-дипломатичні зобов'язання, взяті нами в 2014—2015 роках. І на цьому наполягають наші партнери з Нормандського формату — Німеччина і Франція, які застерігають нас, щоб ми дотримувалися єдиної на сьогодні робочої логістичної площадки, а саме ТКГ, яка і була продуктом Нормандського формату», — цитує Резнікова «Інтерфакс-Україна».

Водночас він нагадав, що Мінські домовленості не є ідеальними, вони вимагають модернізації.

«Наше завдання полягає в тому, щоб сісти за стіл з нашими партнерами і спокійно, чесно і відверто переконати їх у тому, що окремі пункти не працюють і ніколи не спрацюють», — зазначив віцепрем'єр.

За його словами, саме Російська Федерація порушує Мінські домовленості і про це потрібно говорити, зокрема, в Генасамблеї ООН.

Схожі новини