Передплата 2024 ВЗ

У фіналі Australian Open – Осака й Брейді

Другою фіналісткою першого 2021 року тенісного турніру “Великого Шолому”, Australian Open у Мельбурні, стала американка Дженіфер Брейді..

У півфіналі вона перемогла чешку Кароліну Мухову — 6:4, 3:6, 6:4.

У фінальному матчі Брейді зіграє з япон­кою Наомі Осакою, яка вибила з боротьби за головний трофей легендарну американ­ку, 23-кратну (!) переможницю турнірів «Ве­ликого Шолому» Серену Вільямс. У півфіна­лі Осака перемога з рахунком 6:3, 6:4.

Після завершення Australian Open Сере­на Вільмс підніметься у рейтингу на 4 пози­ції і стане сьомою. Якби у півфіналі Вільямс обіграла Осаку, то обійшла би в рейтингу українку Еліну Світоліну. Але завдяки успі­ху тенісистки з Японії Світоліна залишить­ся у рейтингу WTA п’ятою. Нагадаємо, на Australian Open Еліна зупинилася в 1/8 фіна­лу, несподівано поступившись Джессіці Пе­гулі зі США.

У чоловічому одиночному розряді пер­шим півфіналістом став серб Новак Джо­ковіч, який у півфіналі обіграв Аслана Кара­цева з РФ — 6:3, 6:4, 6:2. У фінальному матчі Джоковіч зіграє з переможцем півфінальної пари Даніїл Мєдвєдєв (РФ) — Стефанос Ци­ципас (Греція).

Схожі новини