Передплата 2024 ВЗ

Штраф за керування авто напідпитку – 17 тисяч!

Верховна Рада посилила відповідальність за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху. Зокрема, за водіння у стані алкогольного сп’яніння

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Нововведення набудуть чиннос­ті після підпису президента і опублікування закону (патрульні на міс­цях наразі не отримали інструкцій).

Отже, відтепер за керування транспортним засобом у стані ал­когольного, наркотичного чи іншо­го сп’яніння доведеться заплатити штраф у розмірі 17 тисяч грн. Плюс — позбавлення права керування транспортним засобом на один рік. За повторне правопорушення про­тягом року — штраф 34 тисячі грн, позбавлення права керування ав­томобілем на три роки. Якщо ви й надалі їздитимете п’яним за кер­мом, вам доведеться сплатити 51 тисячу грн штрафу, і у вас конфіску­ють автомобіль.

Збільшено штраф також за пе­ревищення максимально дозволе­ної швидкості більш ніж на 50 км — з 510 грн до 1700 грн. Крім того, 510 грн штрафу доведеться сплатити за непристебнутий пасок безпеки, розмову телефоном за кермом без гарнітури, відсутність шолома у мо­тоцикліста.

Збільшився також штраф за за­лишення місця ДТП — з 255 гривень до 3400 гривень, з позбавленням права керування транспортним за­собом на 1−2 роки. Штраф за ке­рування або передачу керування транспортного засобу особі, яка не має права ним керувати, збіль­шено з 510 до 3400 гривень, а по­вторне протягом року — до 40 тисяч 800 грн, з позбавленням права ке­рування автомобілем на строк від 5 до 7 років (можливе також оплатне вилучення автівки).

За керування транспортним за­собом особою, яка була позбавле­на такого права, штраф збільше­но з 510 до 20 тисяч 400 гривень, а повторне протягом року — 40 ти­сяч 800 гривень, з позбавленням права керування автомобілем на строк від 5 до 7 років (можливе та­кож оплатне вилучення ТЗ).

Зросте також штраф й для пішо­ходів — за перехід у недозволеному місці 255 гривень (зараз 51 грив­ня).

У МВС вважають, що нові штра­фи зменшать смертність на доро­гах на 10−15%.

Схожі новини