Передплата 2024 «Добра кухня»

Підтримка учасників АТО, родин Героїв Небесної Сотні

  • 18.02.2021, 12:23
  • 602

На підтримку учасників АТО (ООС), їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2021-2025 роки з обласного бюджету виділили більше 41 млн грн

Відповідну комплексну соціальну програму сьогодні, 18 лютого, затвердили депутати Львівської обласної ради.

Серед основних напрямів програми є забезпечення на умовах співфінансування житлом учасників АТО (ООС), надання адресних грошових допомог, відшкодування витрат родинам Героїв Небесної Сотні на житлово-комунальні послуги, сімейний відпочинок та реабілітація військових, а також психологічна підтримка учасників АТО (ООС).

Окрім того, в програмі передбачено кошти на виготовлення та встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих / померлих учасників АТО (ООС) і Героїв Небесної Сотні, або за згодою родини відбувається компенсація у вигляді виплати одноразової грошової допомоги.

«У цьому році плануємо закупити 40 квартир для учасників АТО та родинам Героїв Небесної Сотні за кошти обласного бюджету, місцевих бюджетів та власного внеску. Ми організували смс-інформування усіх, хто підлягає під дію програми, щоб вони знали про неї та розуміли, який їх алгоритм дій «, — повідомив заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Віктор Степанюк.

За даними профільного департаменту, зараз на Львівщині є близько 20 тисяч демобілізованих учасників ООС, 320 загиблих Героїв та 1244 осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Схожі новини