Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гейтс порадив багатим країнам відмовитися від яловичини

  • 18.02.2021, 10:35
  • 1 161

Засновник компанії Microsoft Білл Гейтс упевнений, що жителям заможних країн потрібно відмовитися від виробництва натуральної яловичини і перейти на споживання штучної, щоб подолати кліматичну кризу

Про це повідомляє Independent.

Відмову від натуральної яловичини мільярдер пояснив проблемою з викидами метану внаслідок годування великої рогатої худоби. Бактерії у травній системі тварин також виділяють метан під час перетравлення їжі, наголосив Гейтс.

За його словами, подолання викидів від сільського господарства, зокрема тваринництва, є однією з найскладніших кліматичних проблем, яку потрібно вирішити.

«Я не думаю, що найбідніші 80 країн їстимуть синтетичну яловичину. Але я вважаю, що всі багаті країни можуть перейти на 100% синтетичну яловичину. До різниці смаків можна звикнути», — сказав Гейтс, додавши, що з часом смак штучного м’яса зроблять ще кращим.

Читайте також: Гірше, ніж пандемія: Білл Гейтс передрікає нову глобальну катастрофу

Гейтс зазначив, що перехід до альтернативи натуральному м'ясу можливий для країн із середнім і високим рівнем доходу, однак це буде політично складним завданням.

В африканських країнах Гейтс пропонує використовувати генну модифікацію тварин, щоб різко збільшити кількість яловичини на душу населення, контролюючи водночас обсяг викидів метану.

У світі налічується близько 1,4 мільярда великої рогатої худоби, що становить друге за величиною джерело викидів парникових газів після харчових відходів, йдеться у повідомленні.

Схожі новини