Передплата 2024 «Добра кухня»

Продавці цитрусових два тижні були на вимушеному простої...

На ринку подорожчали яйця і свіжа телятина

Сильні морози та хуртовини позначилися й на торгу на ринках. Чимало торгових площ досі порожні. Продавці не хочуть обморожувати руки-ноги, готові тимчасово терпіти збитки. Овочі, фрукти та м’ясо не подорожчали. А ось яйця на ринку тепер значно дорожчі — 34−40 гривень за десяток. Домашні — 45−50 гривень за десяток. У попиті також качині яйця (3 гривні за штуку). Крім яєць, подорожчала телятина — 170−180 гривень за кілограм шинки-вирізки.

На Привокзальному ринку по­купців обмаль. Та й пропозиція вкрай обмежена. Левова частка торгових площ у критому ринку порож­ня. Деякий товар накритий старим те­плим одягом.

Пані Світлана торгує на ринку фрук­тами. Придбала у неї кілька лимонів до чаю. За кілограм просить 55 гривень. Жінка каже, через сильний мороз два тижні сиділа вдома і не виходила на ро­боту. Жаліла не лише себе, а й цитрусові, які би зіпсувалися на морозі… «Гроші на життя я ще зароблю, а здоров’я мені ніх­то не поверне, — каже Світлана. — Багато продавців цитрусових не працювали. Та­кож не працювали продавці яєць та іншої продукції, яка замерзає. Продавці овочів накривали товар ковдрами, продавали з-під прилавка. Зігрівалися чаєм та ко­ньяком».

Продавці нарікають, клієнти не ро­зуміють їхньої праці у важких погодних умовах і торгуються аж до конфліктів. Проте бувають молоді пани, які не бе­руть 10−20 гривень решти і кажуть: «То вам на чай!».

Овочі «борщового набору» не по­дорожчали. Кілограм картоплі — 13−15 гривень, морква і буряк — по 10, цибу­ля — 9−12, часник — 65, капуста — 7−10. Горнятко квашеної капусти — 10 грн. Оскільки я є прихильницею здорового харчування, поцікавилася ціною бро­колі. За кіло правлять 90 гривень (до морозів цей овоч коштував 70−85 грн). Цвітна капуста — 65 грн, баклажани — 70.

У м’ясному відділі покупців теж не­густо. Кілограм свинячої шинки — 85 грн, сало — 50−70 грн.

Схожі новини