Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В українських поїздах з'явиться Wi-Fi

  • 17.02.2021, 16:35
  • 598

"Укрзалізниця" планує впровадити доступ до інтернету у пасажирських поїздах. Щоправда, спочатку Wi-Fi з'явиться лише у швидкісних поїздах Інтерсіті+

Про це повідомляє пресслужба «Укрзалізниці».

Такі зміни анонсував директор із питань інформаційних технологій «Укрзалізниці» Володимир Рєзнік. Він наголосив, що перевізник прагне створити якісний сервіс у пасажирських поїздах.

Рєзнік зазначив, що наразі «Укрзалізниця» у співпраці із зацікавленими інвесторами вивчає нові технології, які здатні забезпечити якісний високошвидкісний інтернет упродовж усього маршруту.

«Одна з основних тенденцій сьогодення — це мобільність і присутність онлайн. Поїзди Інтерсіті+ часто використовуються як офіси на колесах, тому в цих поїздах насамперед важливо забезпечити якісний доступ до інтернету», — зауважив Володимир Рєзнік.

Читайте також: «Укрзалізниця» має намір повернути харчування в потягах

Він пояснив, що реалізувати проєкт на першому етапі планується у швидкісних поїздах Інтерсіті+ на напрямку Київ — Харків. Рєзнік сказав, що зараз опрацьовується концепція. Її головне завдання — розв'язати проблему покриття сліпих зон.

«Якщо цей проєкт буде успішним, ми запровадимо Wi-Fi у всіх поїздах, забезпечимо безперебійний зв'язок протягом усього шляху курсування поїздів територією України», — підсумував він.

Зауважимо, що наразі конкретних термінів появи Wi-Fi в потягах «Укрзалізниці» немає. Однак, імовірно, це станеться після вдосконалення концепція та розв'язання головних проблем.

Схожі новини