Передплата 2024 ВЗ

День кота: як пухнасті капризулі показують свою любов?

  • 17.02.2021, 14:55
  • 1 150

День кота в Європі відзначають 17 лютого ще з 1992 року. Це, звичайно ж, не офіційне чи державне свято, але спішимо привітати усіх із цим чудовим днем!

24 канал розповідає, що відомо про день кота.

Ініціаторкою свята стала італійська журналістка Клаудія Ангелетті, яка працювала в журналі Tuttogatto — World Cat Day.

Місяць лютий обрали не випадково, адже цей період перебуває під знаком Водолія, який в італійській культурі є символом вільних і незалежних духів.

Річ у тім, що за часів інквізиції кішок та котів, особливо чорного кольору, активно винищували, вважаючи їх помічниками злих сил, піднебесних духів злоби, що мешкають в повітрі.

Читайте також: Бездомні коти стали… фотомоделями

Ідею Клауді підтримали не лише активісти та захисники тварин. Вона сподобалася й більш широкій аудиторії, адже Італія стала домом для більш ніж 2,5 мільйона безпритульних кішок. Загалом тварини проживають у Римі, Турині, Неаполі та Мілані.

На підтримку свята кота в Італії почали організовувати численні дискусії, конференції, фотовиставки, а також збір коштів, щоб допомогти бродячим котам та кішкам.

Цю ідею підхопили й інші європейські країни, зокрема, Польща та Україна.

Як коти проявляють свою любов

Кішки, безумовно, мають репутацію незалежних тварин. Їм подобається бути головними в домі. Але це зовсім не означає, що вони не вміють любити своїх господарів. І пhоявляють вони свої почуття у свій дуже милий спосіб. Котяча любов, звісно, не є людською, вона є більш тонкою, вибірковою і загадковою.

Чекають вас біля дверей. Деякі коти розпізнають звук двигуна вашої машини, тому підбігають до дверей в очікуванні, що ви зараз зайдете всередину.

Фото: unsplash.com/@kerber
Фото: unsplash.com/@kerber

Коти можуть стати вашим хвостиком. Куди б ви не пішли — в кімнату, на кухню, у ванну і навіть туалет, скрізь це муркотливе створіння буде ходити за вами. Звісно, адже кішка без вас просто жити не може!

Іноді коти дивляться вам прямо в очі і це може виглядати щонайменше тривожно. Але не хвилюйтеся, адже насправді це знак любові. Кішки підтримують візуальний контакт лише з людьми, які їх цікавлять.

Надокучливе няу. Кішки нявкають лише на людей. Це їхній спосіб сказати вам «люблю», особливо під час муркотіння.

Вони терплять ваші прояви ніжності. Взагалі кішки не цінують надмірної прихильності, наприклад, поцілунків або обіймів. Але якщо ваша домашня тваринка дозволяє вам це робити, ви можете бути впевнені, що вона вас любить. Інакше вона б вас подряпала чи покусала.

Фото: unsplash.com/@pietroschellino
Фото: unsplash.com/@pietroschellino

Коли кішка притуляється до ваших ніг. Таким чином вона залишає на вас свої феромони, щоб дати всім зрозуміти, що ви належите їй.

Якщо кішка торкається до вас лапами, це явно знак прихильності, навіть якщо вона робить це, щоб схопити вас за ніс. Коли вона облизує вас своїм грубим язиком, це означає, що ви є членами однієї сім'ї.

Фото: unsplash.com/@jonasvincentbe
Фото: unsplash.com/@jonasvincentbe

Кішки люблять дарувати подарунки тим, кого люблять, наприклад, мишей або птахів, яких вполювали. Не сваріть їх надто сильно, коли побачите такий подарунок посеред хати, бо насправді це — любов.

Схожі новини