Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Трампа звинуватили у порушенні закону про Ку-клукс-клан

  • 17.02.2021, 09:35
  • 612

45-го президента США Дональда Трампа через заворушення в Капітолії звинувачують у порушенні "Акта Ку-клукс-клану", що забороняє заважати Конгресу працювати

Про це повідомляє телеканал ABC, передає Інтерфакс-Україна.

«Обвинувачувані мали намір затримати членів Конгресу, які виконували свій обов'язок, передбачений Конституцією США, — затвердити результати колегії виборників, щоб обрати наступного президента та віцепрезидента США», — йдеться в позові.

Його подав демократ Бенні Гордон Томпсон, який очолює Комітет із внутрішньої безпеки Палати представників.

Окрім Трампа, серед обвинувачуваних опинився його адвокат Руді Джуліані й ультраправа організація «Горді хлопці».

«6 січня був одним із найганебніших днів в історії нашої країни, і його спровокував сам президент. Підтримка войовничих білих расистів призвела до штурму Капітолія, що поставило моє життя і життя моїх колег під загрозу», — заявив Томпсон.

Читайте також: Ультраправі та конспірологи: хто брав участь у штурмі Капітолія?

«Акт Ку-клукс-клану» було затверджено в 1871 році у відповідь на погрози з боку расистської організації, що заважала роботі конгресменів на півдні країни.

13 січня Палата представників ухвалила резолюцію про імпічмент Трампа. Процес імпічменту ініціювали після того, як 6 січня прихильники Трампа увірвалися до будівлі Конгресу, який зібрався, щоб затвердити перемогу Джо Байдена на президентських виборах.

13 лютого Сенат США виправдав колишнього президента Дональда Трампа на слуханнях щодо імпічменту.

Схожі новини