Передплата 2024 «Добра кухня»

Ізраїль: МОЗ готується до масового спалаху заражень на коронавірус серед дітей

  • 16.02.2021, 12:10
  • 483

Лікарні отримали вказівку підготувати дитячі відділення до прийому хворих на коронавірус

МОЗ доручив керівникам ізраїльських лікарень підготуватися до госпіталізації дітей, хворих на коронавірус. У Міністерстві охорони здоров'я відзначають, що небезпека зараження дітей останнім часом зросла в зв'язку з швидкими темпами поширення британської мутації. Небезпека в тому, що дітей до 16 років в Ізраїлі не вакцинують, пишуть Вісті.

«В останні місяці ми спостерігаємо стійку тенденцію до зростання рівня захворюваності серед дітей різного віку», — йдеться в листі, який МОЗ надіслав генеральним директорам лікарень.

Звертається увага на те, що кількість випадків зараження серед дітей і підлітків може різко зрости після припинення карантину і відновлення роботи навчальних закладів.

Особливо підкреслюється, що почастішали випадки зараження дітей британською мутацією коронавірусу. За останніми даними, 80% всіх випадків захворювання в Ізраїлі викликані мутованим штамом.

МОЗ пропонує підготувати в кожному дитячому відділенні по 4 ліжка для хворих на коронавірус.

Крім того, 7 лікарень позначені як профільні, тобто спеціалізуються на лікуванні дітей, що заразилися коронавірусом.

Директорам дитячих лікарень і відділень дитячої інтенсивної терапії доручено провести підготовку персоналу для лікування дітей та підлітків.

Раніше на нараді представників МОЗ з керівниками дитячих лікарень і відділень зазначалося, що середній вік хворих на коронавірус, які потребують госпіталізації, неухильно знижується. Були розглянуті різні сценарії розвитку подій, в тому числі екстремальний сценаріїв, які передбачають збільшення кількості випадків зараження серед дітей до кількох тисяч на добу.

Схожі новини