Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На "Квартал 95" потрібно накласти санкції, - Лерос звернувся в РНБО

  • 15.02.2021, 13:10
  • 787

15 лютого народний депутат звернувся до Ради національної безпеки і оборони з метою перевірити ТОВ "Квартал 95" на предмет пропаганди тероризму та співпраці з підсанкційними російськими структурами

Про це народний депутат Гео Лерос написав у Facebook.

«В наступному порядку денному РНБО має бути включене питання про введення санкцій щодо ТОВ „Квартал 95“ та його бенефіціарів. 10 лютого відповідне звернення я направив на секретаря РНБО», — заявив позафракційний депутат.

Він нагадав, що телепередачу «Ліга сміху», яку до перемоги на президентських виборах 2019 року вів Володимир Зеленський, і який досі володіє правами на відповідну торгову марку, та наприкінці 2020 року отримав від ТОВ «Квартал 95» роялті на загальну суму 4 млн 354 тис. 832 грн, продали російському телеканалу «СТС», яким володіє медіахолдинг «Національна медіагрупа» (НМГ) та російський держбанк ВТБ.

«За НМГ, в тому числі, стоять структури банку „Росія“. І ВТБ, і банк „Росія“ — під міжнародними санкціями через анексію українського Криму Росією та її причетність до конфлікту на Донбасі. Зйомки нової телепередачі відбудуться в Москві з подальшою трансляцією на російському каналі „СТС“. Цей канал із травня 2020 року долучений до санкційного списку РНБО України», — зазначив Лерос.

Нардеп підкреслив, що свої заявки на участь у кастинг-фестивалі вже подали команди з анексованих територій України та окупованого Криму, серед яких:

  • «Дуэт имени нет (Донецк, Донецкая Народная Республика) — LS01−52»;
  • «Эвальд Вагнер (Симферополь) — LS01−86»;
  • «Всё Пуteam (Донецк, ДНР) — LS01−171»;
  • «B.A.N.G (Керчь) — LS001−116»;
  • «Донецкий Кряж (Донецк, ДНР) — LS01−182» та інші.

Також нардеп підкреслив, що за інформацією співрозмовника видання LIGA.net, крім продажу франшизи, Зеленський «продавав» покупцеві своїх сценаристів, тобто окремі гроші отримував за сценарії.

«Це означає, що команда Зеленського безпосередньо бере участь у пропаганді ОРДЛО!» — зауважив Гео Лерос.

Лерос звернувся до Ради національної безпеки та оборони з вимогою перевірити порушення та застосувати персональні економічні санкції до власників «Кварталу 95».

Схожі новини