Передплата 2024 «Добра кухня»

Розслідувальна місія ВООЗ: коронавірусу в Ухані було більше, ніж вважалося

  • 15.02.2021, 11:30
  • 536

Масштаби поширення вірусу COVID-19 в місті Ухань в грудні 2019 року в кілька разів перевищували офіційні показники

Про це в інтерв'ю CNN заявив лідер розслідувальної місії Всесвітньої організації охорони здоров'я в Ухані Пітер Ембарек, передає Суспільне.

Експерти ВООЗ встановили, що місцеві лікарі повідомляли та вносили до статистичних даних лише інформацію про хворих на COVID-19 у важкому стані. Тож, якщо враховувати легкі форми захворювання на COVID-19, то станом на кінець грудня 2019 року кількість хворих на коронавірус в Ухані становила не 174, як заявляла місцева влада, а близько тисячі.

«Ми ще не робили остаточних розрахунків. Але якщо виходити із загальної тенденції, лише близько 15% всіх випадків зараження проходять у важкій формі», — пояснив Ембарек.

Крім того, члени розслідувальної місії ВООЗ виявили близько 13 мутації коронавірусу, які поширювалися в Ухані наприкінці 2019. Лише частина цих мутацій походять з Уханського ринку морепродуктів, який є одним з вірогідних місць зараження «нульового пацієнта».

На думку експертів, це може свідчити про те, що вірус був присутній у людській популяції задовго до початку пандемії. Виявлення цих «початкових» мутацій допоможе встановити географію його поширення до спалаху в Ухані та визначити точне походження коронавірусу.

Схожі новини