Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Байден нагадав про "крихкість демократії" після виправдання Трампа

  • 14.02.2021, 11:35
  • 569

Президент США Джо Байден у відповідь на виправдання у справі імпічменту його попередника Дональда Трампа заявив, що "демократія є крихкою, а кожен американець має захищати правду"

Про це повідомляє Reuters.

«Цей сумний розділ у нашій історії нагадав нам, що демократія є крихкою.

Що її потрібно завжди захищати. Що ми повинні бути пильними. Що насильству та екстремізму немає місця в Америці. І що кожен з нас має обов'язок і відповідальність як американець, особливо лідери, які мають захищати правду і перемагати брехню".

Байден також сказав, що думає про загиблих під час штурму Конгресу, зокрема про офіцера поліції.

Президент вважає, що навіть ті, хто виступав проти обвинувачень, маючи на увазі лідера республіканців у Сенаті, все одно вважають Трампа винним у провокації до насильства.

Читайте також: Під час телефонної розмови з Путіним, Байден вимагав припинити російську агресію в Україні

Нагадаємо, в суботу Верхня палата Конгресу США шляхом загального голосування не підтримала імпічмент Дональда Трампа, який 13 січня був оголошений Палатою представників.

Трамп назвав невдалу спробу оголосити йому імпічмент черговим витком «полювання на відьом», що проводиться його політичними опонентами.

Прихильники Дональда Трампа 6 січня прорвалися у Капітолій, що призвело до евакуації законодавців та п`яти смертей, зокрема одного поліцейського.

Схожі новини