Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Щоб ви здохли, бандерлоги": проректор університету Харкова влип у скандал

  • 14.02.2021, 09:55
  • 1 486

Проректор Харківського університету харчування та торгівлі Віталій Бахтояров оскандалився. Все – через обурливі коментарі до допису про декомунізацію у місті

У фейсбук-групі «Харків за краще життя» з'явився допис про необхідність перейменування школи імені Жукова. Його автор пояснив, що цього вимагає законодавство.

У коментарях Бахтояров написав: «Шоб ви здохли, бандерлоги довбані! Маршала Перемоги гноблять, сволочі. Самі чого досягли? Чим ви займаєтеся в житті?»

Коментар проректора Бахтоярова / Скріншот
Коментар проректора Бахтоярова / Скріншот

На різку реакцію освітянина звернув увагу місцевий активіст Дмитро Браславський. Він назвав Бахтоярова «проректором русского міра».

Читайте також: Професорку Більченко відсторонили від занять: вона заявляє про булінг та погрожуєш самогубством

«Бажає „здохнути бандерлогам“ та дуже поціновує „Маршала Победи“. Він підписаний на „Россию 1“, Made in USSR, „Полк Победы“, RT та іншу проросійську бурду», — підкреслив активіст.

«У людини реальна проблема — вона посідає керівну посаду в університеті, а повинна йти у двірники. Допоможімо на це звернути увагу, бо так дуже і дуже погано», — закликав Браславський.

Довідка. Рада ухвалила закон про декомунізацію ще у 2015 році. Документ засуджує комуністичний та нацистський режими, забороняє використання їхньої символіки та пропаганди.

Схожі новини