Передплата 2024 ВЗ

Походження "ковіду" залишається загадкою, - ВООЗ

  • 13.02.2021, 12:15
  • 577

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедос Аданом Гебреєсус заявив, що поки рано виключати будь-яку з версій походження коронавірусної інфекції

Про це йшлося на п’ятничному брифінгу організації.

Так, Гебреєсус наголосив, що за підсумками візиту місії ВООЗ до Уханю організація отримала нові дані щодо початку пандемії і окреслила напрямки для подальших досліджень.

«Виникло питання, чи потрібно виключати деякі гіпотези про коронавірус. Переговоривши з деякими членами команди експертів, що побували в Ухані, я хочу зазначити, що всі гіпотези залишаються актуальними і вимагають подальшого аналізу і вивчення», — додав глава ВООЗ.

За його словами, наступного тижня може бути опубліковано звіт про візит до Уханю, а згодом і фінальну доповідь.

Читайте також: Були укуси кажанів: китайські вчені порушували норми ВООЗ

Слід звернути увагу, що раніше спеціалісти ВООЗ зазначали, що вважають дуже малоймовірною версію про лабораторне походження коронавірусу: на думку вчених, причиною спалаху стала передача вірусу від тварини до людини через проміжну ланку.

Вважається, що коронавірус нового типу вперше виявили в китайському місті Ухань наприкінці 2019 року. Відтоді він поширився по всьому світу. Уряд КНР підозрюють у приховуванні інформації про спалах на першому етапі і заниженні кількості хворих і померлих. Китай це заперечує.

Схожі новини