Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Проти Медведчука та Козака СБУ розслідує кілька справ - ЗМІ

  • 12.02.2021, 15:30
  • 650

Головне слідче управління Служби безпеки України розслідує дві справи щодо народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака

Зокрема, підготовку до державної зради та легалізацію злочинних доходів, йдеться у відповіді Офісу генпрокурора на запит РБК-Україна

Видання запросило інформацію, чи є у правоохоронних органів кримінальні провадження, що стосуються фінансування тероризму з боку Козака і Медведчука, і чи вплинули вони на введення санкцій проти телеканалів «112 Україна», ZIK і NewsOne.

Як випливає з відповіді, Головне слідче управління СБУ з липня 2019 року розслідує справу за ч. 1 ст. 111 (підготовка до державної зради), ч. 3 ст. 206−2 (заволодіння корпоративними правами юридичних осіб для створення медіаресурсу), ч. 3 ст. 209 (легалізація злочинних доходів) Кримінального кодексу.

Також ведеться розслідування за фактом можливої причетності бенефіціарних власників низки українських медіаресурсів до фінансування оборонного комплексу РФ. Цю справу відкрито за ч. 2 ст. 258−5, тобто «фінансування тероризму».

Досудове слідство триває.

«За результатами проведення повного і всебічного досудового розслідування, а також проведення ряду слідчих (розшукових) дій у кримінальному провадженні буде прийнято рішення відповідно до вимог Закону», — йдеться у повідомленні ОГП.

При цьому прокуратура відмовилася повідомити про вплив даної кримінальної справи на введення санкцій, заславшись на таємницю досудового розслідування.

Схожі новини