Передплата 2024 «Добрий господар»

“Львівщина - одна з найкращих областей із боротьби з коронавірусом”

Голова Львівської ОДА Максим Козицький відзвітував про рік на посаді

5 лютого виповнився рік, як голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький обійняв цю посаду. Тому, як і заведено у чиновників, публічно відзвітував про здобутки і досягнення за підсумками останніх 365 днів. «Губернатор» висвітлив ключові питання, зокрема, антикризові заходи проти коронавірусу, розвиток освіти, соціальну інфраструктуру, будівництво доріг, підтримку учасників АТО/ООС, економічні показники, реалізацію програми «Велике будівництво». А також презентував напрями роботи на цей рік.

«Львівщина найшвидше з усіх областей мобілізувала органи місцевого самоврядування для фінансування антиковідних заходів, — сказав Максим Козицький, розповідаючи про боротьбу із пандемією на Львівщині протягом минулого року. — З місцевих бюджетів на ці заходи виділили понад 620 млн грн. Ми перші запустили систему страхування медиків, що борються з коронавірусом. За підтримки бізнесу та при скоординованій роботі медслужб до боротьби з пандемією залучили 24 заклади охорони здоров’я. Забезпечили майже 4 тисячі ліжок для ковідних пацієнтів, з яких 256 — для інтенсивної терапії. Практично всі ліжка були забезпечені подачею кисню та доступом до 314-и апаратів ШВЛ. До прикладу, у квітні ми мали лише 70 ліжок із подачею кисню, а станом на кінець року їх було 3342».

«Торік закупили 18 одиниць спеціалізованого санітарного автотранспорту, 9 ультразвукових систем, 6 рентгенівських діагностичних систем, 4 комп`ютерних томографи, — розповів голова ЛОДА. — На це витратили 41,3 млн. грн. субвенції з Фонду боротьби з COVID-19. У сільській місцевості відкрили 20 нових амбулаторій. Первинна меддопомога отримала159 службових автомобілів і 204 комплекси телемедичного обладнання. Загалом на антикризові заходи на Львівщині скерували 5 млрд. грн».

«Через пандемію багато приватних підприємств опинилися у простої, відтак держава виділяла бізнесу кредити на підтримку, — наголосив Козицький. — Львівщина найкраще з усіх регіонів використала переваги державної програми підтримки бізнесу „5−7-9%“, що дозволило залучити в економіку 1,3 млрд грн. Зберегли робочі місця та втримали ринок праці. Попри всі проблеми економіки, середня зарплата зросла до 11 800 грн. Львівщина у лідерах і з допомоги з часткового безробіття. Загалом таку компенсацію призначили понад 55 тисячам осіб. Для цього обласну службу зайнятості профінансували на понад 400 млн. грн. Це рекордний показник по Україні. Торік в області в межах програми „Велике будівництво“ завершили будівництво та реконструкцію 13-ти соціальних об’єктів, серед яких — 5 шкіл, 5 дитячих садків та 3 стадіони, 24 спортмайданчики».

«Як і торік, так і у 2021 році наша увага буде зосереджена на профтехосвіті, — сказав Максим Козицький, говорячи про плани на цей рік. — Адже професіонали, які люблять свою роботу, завжди будуть затребувані на ринку праці». За словами голови ЛОДА, на Львівщині цьогоріч планують відкрити 9 навчально-практичних центрів.

Голова ЛОДА торкнувся також теми будівництва доріг. «Торік з усіх джерел фінансування на розвиток дорожньої мережі Львівщини залучили рекордні 4,5 млрд. грн., — розповів Козицький. — За ці кошти відремонтували 528 кілометрів автошляхів державного та місцевого значення. На цей рік бюджетна комісія затвердила 200 мільйонів гривень зі скарбниці області на ремонт доріг місцевого значення. А сумарно з перехідними коштами на це виділять 1,1 млрд гривень з Державного дорожнього фонду».

Схожі новини