Передплата 2024 ВЗ

“Аватар” повертається!

Продовження фільму Джейма Кемерона побачимо у кінотеатрах наступного року

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Другу частину «Аватара» під час пандемії знімали у Новій Зеландії. Свого часу «Аватар» кінорежисера Джеймса Кемерона став найкасовішим фільмом в історії кіно (потім його обійшли «Месники: Фінал»). За півтора місяця прокату в 2009 році «Аватар» зібрав у кінотеатрах два мільярди доларів, а загальні збори становили майже три мільярди.

У «Аватарі» нам показали таку комп'ютерну графіку, якої ми раніше не бачили в жодному фільмі. Але як вдалося Джеймсу Кемерону зробити жителів планети Пандори та всі інші елементи «Аватара» такими реальними? У На'ві був такий реалістичний вигляд завдяки спеціальній технології. Акторів одягали у костюми з датчиками, які передавали інформацію на комп'ютер і створювали зовнішність персонажів. Джеймс Кемерон разом із технологами розробив шоломи з мінікамерами, які максимально близько знімали міміку та очі акторів.

Сюжет другої частини «Аватара» буде розгортатися під водою.

Візуальні ефекти й графіка коштували величезну суму, тому на акторських гонорарах довелося заощадити. Відомо, що акторки Сігурні Вівер і Зої Солдана заради ідеї фільму погодилися на «символічну» оплату. Тобто гонорар був не надто маленький, але, порівняно з гонорарами акторів багатьох інших блокбастерів, сума була значно меншою.

Другу частину «Аватара» знято, і навіть третя частина — на стадії завершення. Прем'єра «Аватара 2» — 2022 року.

Схожі новини