Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна сподівається на поліпшення відносин із ЄСПЛ, - Мезенцева

  • 11.02.2021, 16:30
  • 542

Ситуація з правами людини в Україні викликає занепокоєння

Українська сторона сподівається на певне перезавантаження у відносинах із Європейським судом з прав людини, що призведе до покращання позицій нашої держави у Раді Європи загалом.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю LB.ua заявила глава української делегації ВРУ у ПАРЄ — представниця «Слуги народу» Марія Мезенцева.

«Впевнена, що в нас згодом відбудеться певне перезавантаження у відносинах, що в ЄСПЛ з’явиться новий суддя по квоті України. Таким чином від нас надійде правильний сигнал загалом до Ради Європи», — зауважила нардеп.

За її словами, нині спостерігається прогрес у тих справах, які стосуються подань України до ЄСПЛ проти окремих держав. Водночас, як вказує Мезенцева, взаємодія української сторони із Європейським судом з прав людини подекуди вимагає поліпшення.

«Дійсно, від України в ЄСПЛ надходить багато подань, що призводить до навантаження на суд. Є рішення, які не виконуються нашою стороною. І це питання також варто вирішувати», — акцентувала вона.

Раніше ЄСПЛ опублікував звіт за 2020 рік. Згідно з ним, Україна опинилася у топ-10 країн з невиконання рішень цієї судової інстанції, а також увійшла до трійки держав — відразу після Туреччини та Росії, де ситуація з правами людини викликає занепокоєння.

Схожі новини