Передплата 2024 «Добрий господар»

Почали знімати «документалку», а вийшов повний метр

Словацько-чесько-український фільм «Цензорка» – переможець міжнародного кінофестивалю в італійському Трієсті

Автор стрічки Петер Керекеш — словацький режисер документального кіно, лауреат кінофестивалів у Берліні, Лейпцигу й Торонто. «Цензорка» (на фото — кадр з фільму) — його перша ігрова кіноробота.

2014 року Керекеш хотів реалізувати доку­ментальний фільм про тюремних цензорів у різ­них культурах. Після по­чатку зйомок в Україні творці вирішили зробити замість документальної стрічки повнометражний художній фільм.

Картина розпові­дає історію молодої жін­ки Люби, яку було засу­джено до ув’язнення за вбивство свого чолові­ка. Після народження сина вона відбуває по­карання в одеській ко­лонії. Люба не хоче, щоб її дитина опинилася в сиротинці, а саме така доля чекає на всіх дітей ув’язнених після того, як їм виповниться три роки. У колонії Люба зустрічає Ірину, 40-річну жінку, яка працює цензоркою в цій тюрмі…

Стрічку знімали в Одесі 2019 року. Укра­їнськими продюсера­ми стали Денис Іванов і кінокомпанія «Артха­ус Трафік» за підтрим­ки Міністерства культури та інформаційної полі­тики України. Світова прем’єра й вихід фільму в кінопрокат запланова­но на 2021 рік.

Схожі новини