Передплата 2024 ВЗ

У США презентували аеромобіль незвичайної форми

  • 10.02.2021, 17:35
  • 725

Американська компанія Lift Aircraft розробила інноваційний летючий автомобіль. Транспортний засіб отримав назву HEXA

Безпілотник зможе долати від 16 до 24 кілометрів лише за 15 хвилин, повідомляє 24 канал.

Корпус летючого авто повністю побудований з вуглецевого волокна. Hexa важить лише 195 кілограмів, що відповідає класифікації FAA Powered Ultralight. Відтак, для використання безпілотника не потрібно отримувати ліцензію пілота. Зазначають, що достатньо одного заняття, аби навчитися керувати транспортним засобом.

18 незалежних електродвигунів та гвинтів — все, що потрібно для стабільного польоту. Транспортний засіб оснащений комп'ютером автопілота з джойстиком та семидюймовим сенсорним екраном. HEXA може безпечно літати та приземлятися з несправними 6-ма моторами. До речі, БПЛА оснащений системою подушок безпеки, а на борту розміщено балістичний парашут.

Читайте також: Повстання машин: Tesla втікала від поліції, поки водій спав за кермом

Американський летючий автомобіль HEXA / Фото Dayton 24/7
Американський летючий автомобіль HEXA / Фото Dayton 24/7

Перша серійна модель HEXA вже доставлена ​​до ВПС США для випробувань та сертифікації. Крім того, компанія продемонструвала тренажер, який відтворив політ на безпілотнику.

Застосування

За словами розробників, HEXA відкриває нові можливості у реагуванні на надзвичайні ситуації. Летючий автомобіль зможуть застосовувати у поліції, пожежній службі або для надання екстреної медичної допомоги. Так, поліціянти або медики зможуть дістатися точки призначення приблизно удвічі швидше, аніж за допомогою звичайного автомобіля.

Схожі новини