Передплата 2024 «Добра кухня»

У Дніпрі за кілька хвилин звільнили понад 600 чиновників

  • 10.02.2021, 14:55
  • 767

Міська рада Дніпра скоротила 655 співробітників районних адміністрацій і департаментів на засіданні 10 лютого

Про це повідомив мер міста Борис Філатов у Facebook.

«Звільнили з мерії 655 осіб. Затвердили нову структуру. Сесія пройшла за 9 хвилин, зокрема два рази ми виконали Гімн. Спасибі депутатському корпусу за переважну підтримку ініціатив міського голови. Рухаємося далі».

Раніше в соцмережі Філатов пояснив, що скорочення пов'язані з тим, що десь об'єднують комунальні підприємства, десь скорочують «зайвий адміністративний персонал», прибирають зайвий функціонал, а десь замінюють «перекладання паперів цифровими технологіями».

Він обіцяв надати громаді «всі вичерпні пояснення щодо кожного конкретного випадку», а звільненим людям, за можливості, — альтернативи працевлаштування та дотримання їхніх трудових і соціальних прав.

Далі, за словами мера, на черзі міські бібліотеки, палаци культури, спортивні школи та ін.

Читайте також: «Як мені з вами важко, ідіотами», — Філатов не церемониться з опонентами

Філатов підкреслив, що вжиті заходи дозволять міському бюджету заощадити «десятки, якщо не сотні мільйонів гривень, які будуть спрямовані на розвиток міської інфраструктури та зроблять прекрасне місто ще більш комфортним і зручним для життя».

За даними місцевого видання dnepr.info, найбільше людей скоротили в районних адміністраціях Новокодакського (36 осіб), Соборного (35), Шевченківського (33) та Амур-Нижньодніпровського (31) районів.

В інспекції з питань праці та зайнятості населення звільнять 30 осіб, а в департаменті економіки, фінансів і міського бюджету — 29. Департамент забезпечення діяльності виконавчих органів міської ради скоротить штат на 9 осіб, а департамент забезпечення діяльності міської ради — на 4 людини.

Крім того, на засіданні депутати затвердили заступників мера Дніпра — загалом їх у Філатова буде вісім.

Схожі новини