Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Я знаю про масштабні розкрадання": Нескоромний записав резонансне відеозвернення

  • 09.02.2021, 15:15
  • 866

Колишній перший заступник глави Служби безпеки України Дмитро Нескоромний заявив, що його юристи проводять переговори з європейськими правоохоронними органами, від результатів яких залежатимуть його подальші дії

Про це повідомляє Центр Новин.

«Я записую це відео, щоб показати, що я живий, що я в безпеці і недосяжний для людей, які хотіли б мене усунути… І щоб повідомити, що завтрашньої пресконференції, на жаль, не буде. Влада України оголосила мене в міжнародний розшук, тому, за порадою адвокатів, мені доведеться змінити стратегію захисту», — повідомив Нескоромний на своєму Telegram-каналі.

Водночас він наголосив, що його подальші дії залежатимуть від результатів переговорів, які проводять його юристи з представниками європейських правоохоронних органів.

«Це непрості переговори. Мені зробили певні пропозиції, на які я не можу погодитися, оскільки є чинним співробітником Служби безпеки України. Я ніколи не погоджуся працювати проти України. Проте я готовий надати європейцям інформацію про корупцію у вищих ешелонах влади, я маю дані щодо розкрадання міжнародної допомоги, дані про виведення грошей із держбанків — Ощадбанку, ПриватБанку, незабаром будуть дані щодо Укрексімбанку та Укргазбанку», — розповів він.

Колишній перший заступник глави СБУ також додав, що, як і раніше, готовий надати українському суспільству інформацію про те, «що відбувається насправді в Службі безпеки України».

За твердженням Нескоромного, «СБУ зараз не працює в інтересах країни, багато співробітників завербовані на користь тих чи інших іноземних розвідок», а керівник СБУ часто не має інформації про те, що відбувається. Окрім того, немає повної картини й у президента України Володимира Зеленського.

«Я офіцер, я не боюся Баканова (глава СБУ Іван Баканов — ред.) і його оточення, мене не залякати погрозами і фальшивими кримінальними справами», — підсумував він.

Читайте також: Замах на керівника СБУ: розкрили ймовірні мотиви «замовника»

Водночас у пресслужбі СБУ агентству «Інтерфакс-Україна» повідомили: «Служба безпеки України не має намірів коментувати заяви маніпулятивного характеру колишнього першого заступника глави СБУ. Тим паче, коли він є фігурантом резонансних кримінальних справ, а за оприлюдненими в ЗМІ матеріалами — ще й має проросійські та пропутінські погляди. Отже, будь-які заяви такого роду слід розглядати виключно через цю призму».

Також у СБУ звернулися до всіх українців, які мають факти і докази будь-якої неправомірної діяльності СБУ та її співробітників, повідомляти про це в установленому порядку до відповідних правоохоронних органів.

Як повідомлялося, 27 січня СБУ оприлюднила докази причетності колишнього першого заступника глави СБУ Нескоромного до організації підготовки вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

На сайті МВС України дані Нескоромного значаться в переліку розшукуваних осіб. Також зазначено, що суд дозволив затримання Нескоромного (для обрання запобіжного заходу).