Передплата 2024 «Добра кухня»

Кіберполіція викрила колекторів, які шантажували боржників порноконтентом (фото, відео)

  • 08.02.2021, 17:10
  • 894

У понеділок, 8 лютого кіберполіція викрила злочинну групу колекторів у шантажі та створенні порнографічного контенту із зображенням клієнтів-боржників

Встановлено, що учасниками злочинної схеми були понад 30 осіб. Фігуранти створили дві фінансові компанії, що надавали кредити. В штаті компаній були і колектори, які займалися шантажем клієнтів-боржників. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Зловмисники за допомогою фоторедакторів виготовляли порнографічний контент із зображенням позичальників або їхніх родичів. Далі — погрожували розповсюдити такі матеріали та вчинити фізичну розправу. За попередніми підрахунками, зловмисники здійснили більше 360 тисяч погроз громадянам із різних регіонів України.

Працівники поліції провели 50 обшуків в офісах компаній, квартирах та автомобілях фігурантів. За результатами вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, серверне обладнання та «чорнові» записи. Обшуки одночасно проходили на території Київської, Харківської, Вінницької, Сумської областей та у столиці.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) та за ч. 3 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора України.

Схожі новини