Передплата 2024 ВЗ

«На кожен постріл відповідати пострілом», - Кравчук про події на Донбасі

  • 08.02.2021, 09:30
  • 677

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що в разі ворожих обстрілів на Донбасі українські військові мають діяти дзеркально

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук розповів в ефірі каналу «Україна 24», як влада повинна реагувати на постійні заяви Росії про те, що Україна порушує Мінські угоди. «Якщо ми подивимося на останні події, то вони очевидні. Убивають наших солдатів, стріляють, при чому уже з 120-мм мінометів, тобто порушують всі можливі й неможливі домовленості.

Я скажу свою думку, я б діяв дзеркально: на кожен постріл відповідати пострілом. Не треба видумувати, що це провокація чи не провокація. Постріл є постріл. Якщо вони стріляють, відповідати маємо так само.

Не треба чекати, поки когось уб’ють чи поранять. Вони використовують будь-які можливості, щоб провокації перетворювати на реалії. Тобто звинувачувати Україну, вимагати від України і стріляти в солдатів України. Чого ми маємо спостерігати і робити вигляд, що цього не відбувається? Має бути відповідна жорстка реакція у всьому, інакше вони будуть розуміти, що наші поступки — це ознака нашої слабкості".

Схожі новини