Передплата 2024 «Добрий господар»

Є умова, але канцлер Австрії готовий вакцинуватися від коронавірусу російським «Спутником V»

  • 07.02.2021, 17:50
  • 622

Канцлер Австрії Себастьян Курц заявив про готовність вакцинуватися від коронавірусу російським препаратом «Спутник V», а також зацікавленість у виробництві російської та китайської вакцин на території країни

Про це Курц заявив в інтерв’ю Bild am Sonntag, передає Громадське.

Відповідаючи на питання про готовність вакцинуватися препаратом «Спутник V» чи китайською вакциною від коронавірусу, австрійський канцлер відповів: «Так, якщо вакцини будуть схвалені в Європі (мається на увазі Європейський Союз — ред.)».

«Вакцини — це про ефективність, безпечність та швидку доступність, а не про геополітичні битви», — вважає Курц. На його думку, безпечні вакцини повинні бути доступні якнайшвидше «незалежно від того, ким вони були виготовлені».

Канцлер також очікує, що після схвалення вакцин із Росії чи Китаю в Євросоюзі «Австрія неодмінно намагатиметься уможливити їхнє внутрішнє виробництво». На думку Курца, в ЄС наразі процес затвердження препаратів «забюрократизований і повільний».

В останні дні на тлі публікації проміжних результатів третього етапу досліджень «Спутника V» деякі європейські політики заявляли про зацікавленість у схваленні вакцини в ЄС. Так, про це говорив 5 лютого топ-дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель під час зустрічі з міністром закордонних справ Лавровим у Москві.

Схожі новини