Передплата 2024 ВЗ

Справа MH17: Україну не притягуватимуть до відповідальності за відкритий авіапростір

  • 06.02.2021, 19:55
  • 541

Нідерланди відмовилися порушувати справу через незакритий Україною повітряний простір перед збиттям російськими окупантами літака рейсу MH17 у 2014 році на Донбасі

Про це повідомляє hromadske.

За словами міністра закордонних справ Нідерландів Стефа Блока, незалежне розслідування дійшло висновку, що Україна не знала про небезпеку для цивільної авіації, коли у липні 2014 року над Донбасом був збитий літак рейсу MH17. Тому причин притягнути Україну до відповідальності за незакритий повітряний простір немає.

У 2019 році нижня палата парламенту Нідерландів вимагала з’ясувати, чому над зоною бойових дій на Донбасі повітряний простір закрили не повністю.

Читайте також: СБУ спіймала в Києві російського розвідника, причетного до збиття MH17

У звіті Фонду безпеки польотів заявили, що існує недостатньо фактів, які б вказували на те, що українська влада, яка відповідала за безпеку цивільної авіації над Сходом України, знала про загрозу для цивільної авіації.

Органи цивільної авіації Росії, які несли відповідальність за повітряний простір на кордоні з Україною, також не бачили загрози.

У листопаді 2020 року Окружний суд Гааги відмовився розглядати альтернативні версії катастрофи рейсу MH17 в Донецькій області в 2014 році.

Схожі новини