Передплата 2024 «Добрий господар»

У Петербурзі глухонімого оштрафували за "скандування гасел"

  • 06.02.2021, 19:15
  • 562

Житель Петербурга (Росія) Євген Агафонов, що практично не чує й не може розмовляти, отримав покарання за участь в акції на підтримку Олексія Навального. Суд визнав його "винним" у перекритті доріг і скандуванні гасел та оштрафував на 5 тис. рублів

Петербуржця було затримано минулої неділі, 31 січня 2021 року, на Невському проспекті разом з учасниками акції протесту. Про те, що з ним далі відбувалося, розповів адвокат обвинуваченого Сергій Локтєв, передає Еспресо.TV.

Агафонов — інвалід III групи безстроково за слухом. Працює проєктувальником і художником по дереву.

Читайте також: Російську владу налякав протест сніговиків

У неділю він йшов до крамниці «Світ мистецтва» на Невському проспекті.

«Чоловік не чув, що кажуть і кричать навколо нього люди. Коли він побачив, що мітингувальників почали затримувати, він показав поліцейським жест, що не чує. Проте його схопили разом з усіма і доправили до відділку, де інвалід провів дев'ять годин, не маючи можливості порозумітися — сурдоперекладача поліцейські для нього не запросили», — наводить слова адвоката пітерське новинне видання Megapolisonline.

У складеному на нього протоколі служителі порядку вказали, що глухонімий чоловік «спільно з іншими учасниками публічного заходу скандував гасла».

Схожі новини