Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Екологи стурбовані підвищенням рівня Світового океану

  • 06.02.2021, 12:55
  • 620

Рівень Світового океану підіймається швидше за найгірші прогнози. Через це екологи заявили про необхідність зменшення викидів вуглецю в повітря

Така катастрофічна ситуація впливає на дві п'ятих населення Землі. Передусім мовиться про тих, які проживають поблизу узбережжя, повідомляє Bloomberg.

Екологи зауважили, що країнам доведеться обмежувати викиди парникових газів навіть більше, ніж очікувалося. Це робитимуть для того, щоб стримати зростання рівня води.

До кінця століття Світовий океан може піднятися на пів метра, якщо температура збільшиться максимум на 0,5 градуса Цельсія. Якщо ж стане тепліше на два градуси, то вода може піднятися на понад один метр.

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш назвав кліматичну ситуацію у світі драматичною та закликав країни вжити рішучих заходів.

Читайте також: Фатальні зміни: кліматологи пророкують Україні посухи, урагани та пилові бурі

Що потрібно зробити?

За словами геофізика з Університету Копенгагена Аслака Грінстеда, потрібно скоротити викиди на ще 200 мільярдів метричних тонн вуглецю. Тільки це допоможе світу залишатися в межах попередніх прогнозів.

Організація Об'єднаних Націй заявила, що 2020 рік був одним із двох найспекотніших за всю історію спостережень. Водночас світ чекає «катастрофічне» підвищення температури у 2021 році.

Схожі новини