Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Рашизм не пройде": нардепи ледь не влаштували бійку у Раді (відео)

  • 05.02.2021, 16:35
  • 898

У п'ятницю, 5 лютого, у Верховній Раді під час засідання ледь не почубилися народні обранці від фракцій "Опозиційна платформа – За життя" й "Голос"

Depo.ua розповідає подробиці цього інциденту.

Сутичка ледь не сталася тоді, коли народний депутат від «Голосу» Роман Лозинський з трибуни парламенту взяв слово:

«Колеги, ви чули позавчора сморід у цій залі? А це підгорало у проросійських народних депутатів, колишніх регіоналів, яких вже давним-давно не повинно бути у цій залі. Підгорало через те, що РНБО прикрила помийки, які займалися пропагандою — ZIK, NewsOne та „112 канал“. Але я хочу сьогодні наголосити — рашизм не пройде. Також рашизм не повинен проходити і на третій поверх нашого парламенту. Адже попри те, що прикрили помийки російської пропаганди, вони досі підіймаються на третій поверх».

Після цього народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива пішов зі свого робочого місця до трибуни парламенту, де перебував Лозинський. Однак колеги по фракції зупинили його й не дозволили влаштувати бійку.

Водночас до трибуни почали сходитися й інші нардепи. Тоді ж один із них штовхнув представника ОПЗЖ Олега Волошина. Потім сталася невелика бійка.

Читайте також: Зеленському — імпічмент: реакція ОПЗЖ на закриття телеканалів

Коли Лозинський завершив промову, віцеспікер Ради Руслан Стефанчук зауважив, що свобода слова поширюється й на залу парламенту й попросив народних обранців зайняти свої місця.

Однак ОПЗЖ не поспішали повертатися до роботи, до них підійшов глава фракції «Голос» Ярослав Железняк. Між ним та нардепами від ОПЗЖ відбулася емоційна розмова, після чого усі розійшлися на свої робочі місця.

Схожі новини