Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У зоопарку тигр загриз чоловіка: інцидент на Чернігівщині

  • 04.02.2021, 19:30
  • 1 223

У міста Мена Чернігівської області тигр до смерті загриз працівника

«За попередньою інформацією, працівник зоопарку 1973 року народження збирався годувати тварину. У цей момент тигр напав на чоловіка. Від отриманих тілесних ушкоджень він помер на місці події до приїзду медиків», — про це повідомляє сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Детальніше пише «Суспільне.Чернігів», якому вдалося зв’язатися з директоркою зоопарку Зінаїдою Максименко.

За її словами, трагедія сталася 4 лютого близько 15 години, коли завідувач секції диких тварин зайшов погодувати хижака.

«Він не дотримався правил безпеки. Відкрив двері, зайшов до тигра, не прикривши їх. Треба заходити вдвох, а він чомусь зайшов сам. Навіть сама не знаю чому, адже він з 2009 року працює в нас», — сказала Максименко.

За її словами, загиблому було 47 років, у нього є дружина та дорослий син.

Що буде з твариною далі — наразі невідомо.

Менський зоопарк — єдиний в Україні, що розташований у райцентрі (м. Мена). Він був створений у 1977 році і займає площу близько 9 га. Колекція тварин і птахів налічує 150 видів і близько 1000 особин. Щорічно зоопарк приймає до 50 тис. відвідувачів, половина яких — діти. Зоопарк належить до комунальної власності обласної ради і фінансується з обласного бюджету.

Востаннє до цього трагічна подія в зоопарку сталася в січні 2006 року. Тоді бурий ведмідь відірвав обидві руки 14-річному хлопцеві, який переліз через захисну огорожу й став біля клітки, щоб сфотографуватися.

Схожі новини