Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівський обласний осередок Української галицької партії припиняє своє існування - офіційно

  • 04.02.2021, 14:10
  • 942

Команда, яка впродовж останніх років розбудовувала Львівський обласний осередок Української галицької партії, офіційно припиняє своє існування

Таку заяву зробив сьогодні на пресконференції у Львівському пресклубі голова фракції УГП у Львівській обласній раді Тарас Чолій, про це пише Щоденний Львів.

Відтак, за його словами, нечинними є надалі будь-яка діяльність її осередків в районах і у Львові. З політичної сили масово виходять волонтери, ветерани війни, громадські діячі. Багато відомих членів партії, які були в партії від початку, заявляють про свою незгоду з нинішнім курсом керівництва. Зокрема і найліпша, за версією ОПОРИ, депутатка Львівської міської ради 7 скликання Юлія Гвоздович.

Читайте також: Покарання за меморандум із «Європейською Солідарністю»

Як повідомили учасники пресконференції, турбулентність в УГП почалася відразу після виборів, у листопаді-грудні 2020 року. Депутатів фракції Галицької партії в облраді виключили з партії після того, як фракція УГП підписала меморандум з демократичними силами в обласній раді, а не лишилася в опозиції — разом з командою Садового, яку офіційна верхівка УГП негласно підтримувала на виборах. Голову обласного осередку Тараса Чолія відсторонили від обов’язків, а також — виключили всіх членів ради області та керівників осередків, які підтримали обласне керівництво. Далі — ще цікавіше.

«31 січня 2021 року у Львові в закритому режимі відбулася конференція так званої «Львівської обласної організації «Української Галицької Партії». Захід був за зачиненими дверима, з найманими охоронцями, більшість делегатів — з одного Пустомитівського осередку, нагнані в партію за останні два місяці. Натомість, велика частина команд та осередків, які діють в області по 4−5 років, до участі не запросили або просто не пустили на конференцію. Так переобрали нове керівництво нової, по суті, політичної сили. А 1 лютого оголосили про проголосований на конференції абсолютно «лівими» людьми намір відкликання власних депутатів Львівської обласної ради у грудні 2021 року. Також заявляють про відкликання в кінці року депутатів місцевих рад області, які не згодні з діями нового «керівництва», — йдеться в пресрелізі, який поширили на пресконференції.

У пресрелізі зазначено, що «усі ці нові люди і події свідчать про рейдерське захоплення Української Галицької партії. Відтак політична сила на Львівщині, фактично, припинила існувати. Тому ми, її творці і справжні засновники осередків в області, попереджаємо всіх виборців — це вже не та партія. Не хочемо мати нічого спільного і попереджаємо про можливі сепаратистські рухи УГП. На жаль, боротьба олігархату, який стоїть за різними політичними силами, перемогла. І Галицька партія стала її жертвою».

«Справжня команда, яка творила УГП, впродовж останніх 5 років, виходить з партії і зберігає єдність», — заявили учасники пресконференції.

Схожі новини